80 % VARALLISUUDESTAMME JÄÄ HELPOSTI HOITAMATTA – KIINOSTUS SEN KASVATTAMISEEN NOUSUSSA

Taloyhtiön hallitusten jäsenet ovat kiinnostuneita taloyhtiön johtamisesta ja kiinteistön arvon noususta. Ajankohtaiset lakiasiat sekä jääkiekkomaailman johtamisopit ovat vetäneet salit täyteen. Viimeisin Realia Isännöinnin syksyn koulutus järjestettiin torstaina 29.10.2015 Helsingin Jäähallilla Timo Blomqvistin voimin.

Usein kuulee, että taloyhtiön asiat eivät kiinnosta hallituksen jäseniä, mutta Realia Isännöinnin syksyn koulutustilaisuudet ovat todistaneet jotain aivan muuta. Koulutustilaisuuksiin on tullut taloyhtiön hallitusten jäseniä paikalle sankoin joukoin – enemmän kuin on ollut paikkoja. Koulutuksia on kiitelty ja vastaavia on jopa toivottu lisää.

”On hienoa nähdä, että asuntojen – 80 % suomalaisen varallisuudesta – suunnitelmallisen kunnossapidon ja taloyhtiön johtamisen tärkeys ymmärretään. Hallitusten jäsenten tietotaidon kasvaessa on hallituksen ja isännöitsijän hallitustyöskentely entistä paremmalla pohjalla varmistaen asunto-osakeyhtiöiden arvon säilymisen, pitkän käyttöiän ja asumismukavuuden”, sanoo Realia Isännöinnin liiketoimintajohtaja Timo Aarvala.

Laki ja jääkiekko opettavat

”Lakiasiat, erityisesti käytännönläheiset ja ajankohtaiset asiat, kiinnostavat hallitusten jäseniä. Esimerkiksi turvallisuusasioiden osalta on koulutusten lakia käsittelevissä puheenvuoroissa nostettu esiin taloyhtiön talvikunnossapito, joka on taas kohta ajankohtainen kysymys”, kertoo Realia Isännöinnin lakimies Hannamaija Harteela.

Taloyhtiön johtamisen oppeja on haettu jopa jääkiekkomaailmasta asti. Valmentaja Veli-Pekka Ketola kertoi hallitusten jäsenten roolien merkityksestä Porin tapahtumassa torstaina 22.10. Olympiahopeaa voittaneen jääkiekkojoukkueen kapteeni Timo Blomqvist taas kertoi Helsingin tapahtumassa torstaina 29.10., että amerikkalainen johtamistapa on yksinkertaista ja selkeää: mennään suoraan maaliin eikä jäädä pyörimään.

Realia Isännöinnin syksyn koulutukset ovat osa Taloyhtiö Akatemia -koulutuskokonaisuutta. Koulutuksia on järjestetty sekä omille asiakkaille että muille kiinnostuneille, ja niiden tavoitteena on kasvattaa hallitusten jäsenten tietotaitoa, pitää heidät ajan tasalla asunto-osakeyhtiöitä koskettavista muutoksista sekä tehostaa viestintää hallitusten ja isännöitsijöiden välillä. Marraskuussa on vielä koulutuksia Raumalla, Kuopiossa ja Oulussa.

Lisätiedot:

Timo Aarvala, liiketoimintajohtaja, Realia Isännöinti Oy, puh. 040 596 5973