Isännöintialan suurin toimija toivottaa ilmoitusvelvollisuuden tervetulleeksi

Viime aikoina tiedotusvälineet ovat olleet täynnä uutisia siitä, kuinka huonosti valmistautuneita eri osapuolet ovat huomenna 1.7.2014 voimaanastuvan ilmoitusvelvollisuuden hoitamiseen. Realia Isännöinti on valmistautunut muutokseen jo vuoden ajan ja on vahvasti sitä mieltä, että isännöintiala on avainasemassa harmaan talouden torjuntavelvollisuuden hoitamisessa.

"Verottaja on arvioinut kerääväänsä ensi vuonna noin 400 miljoonaa euroa verotuloja ilmoitusvelvollisuuden myötä, joten kyseessä on merkittävin kiinteistöalan muutos sitten vuoden 2010 voimaanastuneen uuden asunto-osakeyhtiölain. Isännöitsijät ovat avainasemassa tässä muutoksessa, koska he toimivat usein linkkinä peruskorjauksia hoitavien yritysten ja taloyhtiöiden välillä. Hyvän isännöitsijän tunnistaakin siitä, että hän pystyy luomaan ympärilleen toimivan ekosysteemin luotettavista alihankkijoista, jotka palvelevat taloyhtiöiden asukkaiden ja osakkaiden tarpeita", toteaa Realia Isännöinnin liiketoimintajohtaja Timo Aarvala isännöitsijän roolista.

Realia Isännöinti on aktiivisesti rakentanut ympärilleen luotettavien toimijoiden verkostoa, jonka avulla on voitu lisäksi pienentää taloyhtiöiden asumiskustannuksia. Tästä tuoreimpana esimerkkeinä aiemmin keväällä suoritettu Suomen suurin hissihuoltokilpailutus, joka toi asiakkaille säästöä keskimäärin 30 prosenttia huoltokustannuksista.

"Keskitettyyn hankintaverkostoomme olemme keränneet alan vakavaraisimpia ja luotettavimpia toimijoita, joiden tiedämme noudattavan yleisiä määräyksiä. Tämä koskee myös uusia harmaan talouden torjuntavelvoitteita: jatkossa kohteissamme peruskorjauksia ja remontteja tekevät yritykset ottavat hoitaakseen myös ilmoitusvelvollisuuteen liittyvän pääurakoitsijavastuun, jolloin taloyhtiön hallituksen velvoitteet siltä osin siirtyvät urakoitsijan vastuulle. Tällöin hallitus voi rauhassa keskittyä muihin sille kuuluviin tehtäviin. Toivomme tietysti, että tämä korjausurakoiden toteuttamista selkeyttävä toimintamalli leviää käyttöön alalla myös laajemmin", linjaa Aarvala Realia Isännöinnin tapaa toimia.

Lisätiedot:

Jyrki Makkonen
johtaja, Realia Isännöinti Oy
Puh. 040 900 8999

Maria Paassola
Brand Manager, Realia Isännöinti Oy
Puh. 044 041 2730