Realia Group mukana Sitran Fiksu arki -yrityskilpailun tuomaristossa

Ympäristö- ja kuluttajanäkökulmien yhdistäminen avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kotimaisia pienyrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja. Kilpailun voittajat pääsevät mukaan kehitysohjelmaan, jossa he saavat kumppaniksi ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kaupallistamiseen ja kymppitonnin kehitysrahaa.

Sitra järjestää Fiksu arki -yrityskilpailun ja -kehitysohjelman edistääkseen suomalaisten kestävän arjen ratkaisujen kehittämistä. Mukana yrityskumppaneina kilpailun tuomaristossa ovat Fazer, IKEA, K-ryhmä, OP, Paulig, Realia Group, SATO, Tori.fi, Valio, Viking Line ja YIT. Nämä suuryritykset ovat mukana myös kehitysohjelmassa tukemassa kilpailun parhaiden pienyritysten tuotteiden ja palveluiden kehittämistä.

“Kestävät ratkaisut asumisen ympärillä vaikuttavat merkittävästi Realia Isännöinnin asiakkaiden arkeen tänään ja ennen kaikkea tulevaisuudessa. Fiksut ratkaisut voivat yksinkertaistaa esimerkiksi taloyhtiön osakkaan ja asukkaan arkirutiineja, luoda yhteisöllisyyttä, mutta myös kasvattaa taloyhtiöiden arvoa ja jokaisen osakkaan henkilökohtaista varallisuutta. Fiksu arki -kilpailussa Realia on erityisen kiinnostunut pienten yritysten kyvystä kehittää nopeasti arvoa asunto-osakeyhtiöiden osakkaille ja asukkaille uusilla, innovatiivisilla tavoilla”, toteaa Realia Groupin strategiajohtaja Anu-Elina Hintsa.

Lähes 70 prosenttia Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä syntyy tavallisesta arjesta: siitä miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme. Fiksu arki -yrityskilpailu etsii ratkaisuja, joita hyödyntämällä kuluttajat voivat parantaa oman arkensa ekologista kestävyyttä. Ratkaisut voivat esimerkiksi auttaa kuluttajia pienentämään hiilijalanjälkeään tai säästämään luonnonvaroja. Enintään kymmenen parasta pääsee mukaan kehitysohjelmaan, jossa konsepteja hiotaan entistä paremmiksi. Kehitysohjelmassa pienyritykset saavat tukea kestävän arjen ratkaisunsa kehittämiseen ja kokeilemiseen kuluttajien kanssa, tuomaristossa mukana olevien suuryritysten tuella.

Fiksu arki -yrityskilpailun verkkosivut ovat auki osoitteessa www.fiksuarki.fi. Kilpailu on avoinna pienyrityksille 23.10.– 4.12.2017. Kilpailun voittajat julkistetaan tammikuussa 2018 ja parhaat ratkaisut pääsevät mukaan helmikuussa starttaavaan kehitysohjelmaan. Jos sinulla on mielessäsi hyvä kandidaatti ohjelmaan, vinkkaathan heille mahdollisuudesta!

 

Lisätietoja:

Mari Pantsar, johtaja, Hiilineutraali kiertotalous, Sitra, puh. 050 382 0755

Saara Rimon, asiantuntija, Sitra, puh. 050 502 7881

Sanna Autere, viestinnän asiantuntija, Sitra, puh. 050 331 7510