Realia Isännöinti kouluttaa hallituksia parempaan hallitustyöskentelyyn

Asunto-osakeyhtiöiden vastuiden muuttuessa ja kasvaessa hallitustyöskentely vaatii yhä ammattimaisempaa otetta. Realia Isännöinti järjestää syksystä 2015 lähtien koulutustilaisuuksia taloyhtiöiden hallituksille, tavoitteena kasvattaa hallitusten jäsenten tietotaitoa, pitää heidät ajan tasalla asunto-osakeyhtiöitä koskettavista muutoksista sekä tehostaa viestintää hallitusten ja isännöitsijöiden välillä. Puhujina syksyn 2015 tilaisuuksissa nähdään muun muassa Harry Harkimo, Veli-Pekka Ketola ja Timo Blomqvist.

Suomalaisten kansallisvarallisuus, noin 220 miljardin euron omistusasuntokanta lähestyy kunnioitettavaa 50 vuoden ikää. Asunto-osakeyhtiöiden suunnitelmallisella kunnossapidolla ja ylläpidolla paitsi varmistetaan pitkä käyttöikä ja turvallisuus, myös mahdollistetaan asuntojen arvon säilyminen ja jopa nousu. 

Asunto-osakeyhtiöiden ylläpitoon ja niiden muutos- ja korjaushankkeisiin liittyviä lakisääteisiä vaatimuksia on paljon ja niitä tarkistetaan ja kehitetään jatkuvasti viranomaisten, kuten verottajan taholta. Tarkoituksena muutoksilla on ehkäistä muun muassa harmaata taloutta. 

”Valtiovalta on lainsäädännön kautta määritellyt asunto-osakeyhtiöpuolelle uusia velvoitteita ja säädöksiä, joiden noudattaminen vaatii yhä enemmän osaamista niin isännöintiyrityksissä kuin taloyhtiöiden hallituksissa. Mikäli esimerkiksi harmaan talouden torjuntaan liittyvien velvoitteiden hoito ei ole kunnossa, voivat taloudelliset seuraamukset taloyhtiölle olla jopa kymmeniä tuhansia euroja”, kertoo Realia Isännöinnin liiketoimintajohtaja Timo Aarvala.

Hjallis Harkimo ja jääkiekkomaailmasta tutut henkilöt valmentavat taktiikoita taloyhtiön johtamiseen

Realia Isännöinti aloitti syksyllä 2014 asunto-osakeyhtiöiden hallituksille suunnattujen tilaisuuksien järjestämisen, joissa isännöintialan asiantuntijat, kuten lakimiehet kertovat tärkeistä muutoksista ja muista taloyhtiön hallituksille tarpeellisista asioista. Koulutustilaisuudet saivat positiivisen vastaanoton ja Realia Isännöinti on edelleen kehittänyt koulutustilaisuuksien käytäntöjä vuoden 2015 syksylle. 

Uudistunut koulutuskokonaisuus nimeltään Taloyhtiö Akatemia on tarkoitettu kaikille taloyhtiöiden asioista kiinnostuneille. Tilaisuudet järjestetään suurimmilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea ja vierailevina puhujina nähdään esimerkiksi kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo, jääkiekkolegenda ja valmentaja Veli-Pekka Ketola sekä olympiahopeaa voittaneen jääkiekkojoukkueen kapteeni Timo Blomqvist. Puhujat vaihtelevat eri paikkakunnilla ja tilaisuuksissa.

Syksyllä 2015 tilaisuuksia on Helsingissä, Porissa, Raumalla, Kuopiossa, Hämeenlinnassa, Oulussa sekä Nummelassa ja alkavan syksyn koulutuksissa käsitellään paikkakunnasta riippuen esimerkiksi hallitusten vastuita ja taloyhtiön turvallisuutta, keinoja kustannustehokkaampaan asumiseen taloyhtiöissä sekä taloyhtiön johtamista. 

Innostaakseen ja kannustaakseen osallistumaan useampaan tilaisuuteen myös tulevaisuudessa Realia Isännöinti luovuttaa diplomin jokaiselle aktiivisesti oppia keränneelle, viiden tilaisuuden sarjaan osallistuneelle henkilölle. Diplomi on osoitus kasvaneesta osaamisesta hallitustyöskentelyyn liittyvissä asioissa.

”Uudella koulutuskonseptilla pyrimme ensisijaisesti kasvattamaan hallitusten jäsenten tietotaitoa ja sitä kautta myös sitouttamaan asiakkaitamme. Toivomme myös saavuttavamme kilpailuetua tarjoamalla asiantuntijamaisempaa palvelua, jolloin esimerkiksi suositteluja asiakkailta saataisiin enemmän”, sanoo koulutuskokonaisuuksista vastaava isännöintipalveluiden johtaja Jyrki Makkonen

Tutustu Realia Isännöinnin Taloyhtiö Akatemia -tilaisuuksiin: www.realiaisannointi.fi/tapahtumat.  

Lisätiedot:
Timo Aarvala, liiketoimintajohtaja, Realia Isännöinti Oy, puh. 040 596 5973