Yhteisöllinen taloyhtiö: 5 vinkkiä yhteisöllisyyteen

Yhteisöllisyys taloyhtiössä lisää aumisviihtyisyyttä ja luo turvaa. Yhteisöllisyyden myötä myös taloyhtiön strategian laatiminen helpottuu. Taloyhtiössä, jossa asukkaat tulevat toimeen keskenään, on  asioista helpompi päättää yhdessä.

Taloyhtiön yhteisöllisyydestä hyötyvät kaikki. Kun ihmiset osallistuvat talkoisiin ja illanviettoihin ja taloyhtiön yhteishenki on kunnossa, myös yhteisten asioiden hoitaminen, taloyhtiön päätöksenteko sekä yhtiön strategian laatiminen ja siihen sitoutuminen onnistuu. Suunnitelmallisuus ja hyvin laadittu taloyhtiön strategia tekevät yhtiöstä houkuttelevamman myös ostajien silmissä.

”Yhteishengen myötä pihasta ja yhteisistä tiloista ollaan valmiita huolehtimaan paremmin ja näin ympäristö pysyy kunnossa. Tutut naapurit myös tekevät asuinympäristöstä turvallisen”, toteaa Realia Isännöinnin Pohjois-Suomen alue- ja asiakaskokemusjohtaja Tommi Ruotsalainen. Kun naapuri on tuttu, mahdolliset konfliktit, kuten liian kovalla soitettu musiikki, on helppo ratkaista asiallisesti ja kasvotusten.

5 vinkkiä: Näin onnistut luomaan yhteisöllisen taloyhtiön

  • Yhteinen tekeminen, kuten pihatalkoot, lenkkisauna ja muut tapahtumat helpottavat naapureihin tutustumista ja parantavat taloyhtiön yhteishenkeä. Toimintaan kannattaa ottaa mukaan kaikenikäiset vauvasta vaariin.
  • Tehkää taloyhtiön asukkaille oma nettisivu tai Facebook-ryhmä. Arkisten asioiden jakaminen lähentää ihmisiä ja sosiaalinen media, kuten vaikkapa Facebook, tekee siitä helppoa. Myös Realia Isännöinnin tarjoama Majakka-palvelu toimii sekä viestintäkanavana että yhteisöllisyyden välineenä; keskustelualueella voidaan sopia vaikka yhteisistä illanvietoista tai koiranulkoilutusvuoroista.
  • Avoin keskustelu ja tiedottaminen taloyhtiön tulevista tapahtumista ja hankkeista lisäävät luottamusta ja vähentävät kiistoja.
  • Jokaiselta löytyy kaapista tavaroita, joita käyttää vain harvoin. Tavaroiden lainaaminen naapureiden kesken säästää sekä rahaa, tilaa että ympäristöä, ja samalla naapuritkin tulevat tutuksi. Esimerkiksi Isännöintiliiton Kotitalolehti on lanseerannut Naapurilainat-tarrat, jotka liimataan omaan oveen tai postilaatikkoon, ja joilla on helppo viestiä naapureille, mitä tavaroita on valmis lainaamaan. Myös yleiselle paikalle sijoitettava hylly, jonne voi tuoda itselleen tarpeettomat kirjat ja lehdet toisten luettavaksi on hyvä idea.
  • Huomioi naapurisi. Huudattamalla musiikkia keskellä yötä tai parkkeeraamalla autosi jatkuvasti yleiselle kulkuväylälle saat naapureiden kiukut niskaasi ennen kuin huomaatkaan. Ystävällisyys ja kohteliaisuus kantavat pitkälle.

 

Majakka-palveluun pääset TÄSTÄ. 

Lue lisää Kotitalolehden tarroista TÄSTÄ.