As Oy Keravan Primadonna, Kerava

Julkaistu 8.2.2018

Asunto Oy Keravan Primadonna on Keravalla sijaitseva vuonna 2009 valmistunut taloyhtiö. Asunto-osakeyhtiöön kuuluu yhteensä 47 huoneistoa ja 2 liikehuoneistoa. Taloyhtiötä isännöi Pia Laine Realia Isännöinnistä ja hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Honkanen

  • Lähtötilanne:

    Sekä Asunto Oy Keravan Primadonnan hallitus että isännöitsijä näkivät tärkeänä, että taloyhtiön talous on kunnossa, rakennuksesta pidetään huolta, taloyhtiöllä on tulevaisuuden suunnitelma ja asukkaat viihtyvät. Ennen kaikkea yhtiön talous haluttiin hoitaa niin, että myös yllättävien menojen varalle on varauduttu. 

On tärkeää, että hallitus ja isännöitsijä voivat keskustella taloudesta avoimesti.
isännöitsijä Pia Laine
  • Ratkaisu:

    Taloyhtiössä oli strategiatyöryhmä, joka laati taloyhtiöstrategian vuonna 2016. Yhtiökokous hyväksyi tulevaisuudelle työkaluja antavan strategian samana vuonna. Strategian avulla myös taloudenhoidosta saatiin suunnitelmallisempaa. Yhtiössä otettiin myös käyttöön Realia Isännöinnin Majakka Talousraportointi -palvelu, jotta kaikki hallituksen jäsenet voivat seurata yhtiönsä taloutta milloin tahansa.

  • Tulokset:

    As Oy Keravan Primadonnan talous on hyvin hoidettu ja kassassa on varauduttu myös yllättäviin menoeriin. Avoimuus isännöitsijän ja hallituksen välillä on kaiken taloudenhoidon lähtökohta. Primadonnassa kaikilla viidellä hallituksen jäsenellä on oma, tärkeä roolinsa taloyhtiön hoidossa omien vahvuusalueidensa mukaan. Myös osakkaat on otettu mukaan päätöksentekoon; tyytyväiset osakkaat ovat edellytys järkevälle taloudenpidolle ja korjaussuunnitelmille.