As Oy Tampereen Klingendahl

Julkaistu 13.6.2017

Kiinteistöosakeyhtiö Tampereen Klingendahl on yli satavuotias arvokiinteistö, johon kuuluu yhteensä 70 huoneistoa.  Taloyhtiötä isännöi Mikko Niskanen Realia Isännöinnin Tampereen yksiköstä (ent. Pirkan Isännöintikeskus). Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Timo Parviainen

  • Lähtötilanne:

    Taloyhtiöön tehtiin iso talotekninen peruskorjaus, jossa ilmanvaihtokoneet uusittiin ja ilmanvaihto varustettiin tuloilman viilennyksellä sekä lämmön talteenotolla. Korjauksen viestinnästä haluttiin säännöllistä ja tehokasta, mutta samalla tavoitteena oli taata työrauha sekä urakoitsijalle, hallitukselle että isännöitsijälle. 

Palaute viestintäkonseptista on ollut positiivista. Työmaa on voinut keskittyä toteutukseen, hallituksella on ollut päällekatsojan ja päättäjän rooli.
Hallituksen varapuheenjohtaja Pentti Kaivonen
  • Ratkaisu:

    Taloyhtiöissä on tärkeää erottaa perustason viestintä ja esimerkiksi juuri korjausrakentamiseen liittyvä lisääntynyt viestinnän tarve. Realia Isännöinti (silloinen Pirkan Isännöintikeskus) kehitti Klingendahlin peruskorjauksen yhteydessä uudenlaisen korjausrakentamisen viestintäkonseptin. Yritystoiminta mahdollistettiin ison remontin keskellä ottamalla viestintätoimisto yhteistyökumppaniksi korjaushankkeeseen. Viestintäkonseptiin kuului myös vuorovaikutteinen ja reaaliaikainen mobiilisovellus.

  • Tulokset:

    Tehostettu, ammattimainen viestintä antoi tilojen käyttäjille tietoa remontista ennakoivasti, helposti ja nopeasti. Urakoitsijat, hallitus ja isännöitsijä saivat työrauhan, kun tiedottaja vastasi kyselyihin. Asiakkaiden ja urakoitsijoiden kiittämä viestintäkonsepti toi toimistolle Isännöintiliiton myöntämän ”Isännöintiteko 2016” -palkinnon.