Realia och Digita börjar samarbeta med att utveckla mobila anslutningar i fastigheterna

Realia som erbjuder disponent- och fastighetsledningstjänster överallt i Finland och teknologiföretaget Digita Oy har avtalat om samarbete, vars mål är att möjliggöra de bästa mobila anslutningarna i Realia Isännöintis fastigheter. Inom ramarna för Digitas och Realias samarbete ska Realia i framtiden erbjuda sina kunder ledningstjänster för de 5G basstationer som ska genomföras.

Den digitala infrastrukturens betydelse betonas när kraven på boendekomfort och fungerande dataanslutningar ökar. Intelligenta fastigheter blir allt vanligare och trafikmängden av trådlös nätförbindelse som används i fastigheterna växer kraftigt. För att försäkra kvaliteten och kapaciteten på mobila nätförbindelser behövs ett täckande nät av basstationer. I tätt bebyggda stadsmiljöer placeras basstationer oftast i byggnader och på fastigheternas tak.

”Hos Realia ser vi de möjligheter som digitaliseringen för med sig men också dess krav på fastigheten. Vi vill tillsammans med Digita försäkra de bästa mobila anslutningarna för våra kunders fastigheter. Fungerande datatrafikanslutningar är en grundförutsättning för modernt boende när distansarbeten blir vanligare och mängden tjänster som används via nätet växer” säger Realias upphandlingschef Yaron Nadbornik.

Vi är mycket nöjda över det nya samarbetet med Realia. Tack vare det kan vi öka på utbudet av kvalitativ digital infrastruktur för mobiloperatörer och andra aktörer som bygger mobila nätverk, berättar Digitas operativa chef Markus Ala-Hautala.

 

Mediekontakter

Realia Services Oy, upphandlingschef Yaron Nadbornik, tfn. 050 374 6817, yaron.nadbornik(a)realia.fi
Digita Oy, operativ chef Markus Ala-Hautala, tfn. 040 054 9023, markus.ala-hautala(a)digita.fi

 

Digita är en erbjudare av digital infrastruktur och tjänster samt landets största ägare av datatrafikmaster. Bolaget äger och opererar Finlands ledande nationella televisions- och radionätverk på mark, fungerar som operatör för antennätverkets betal-TV samt utvecklar framtidens broadcastingstjänster. Digitas datatrafiktjänster är privata nät, inomhustäckningslösningar, ledningstjänster för datatrafikens takplatser samt föremålens internet (IoT) och maskinsalstjänster. Tjänster erbjuds för medieföretag, konsumenter, mobiltelefonoperatörer, industrin, infrastrukturbolag samt ägare av fastigheter. Hos Digita arbetar 180 experter nationellt. www.digita.fi

Realia Group är Nordens största expertkoncern inom tjänster för förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler. Vi producerar heltäckande tjänster och lösningar inom boende- och lokalsektorns fastighetstjänster för våra kunder. I Finland hör Realia Isännöinti, Realia Management, Huoneistokeskus och Huom! till Realia Group-koncernen. Fastighetsmarknadsföring. Ober-Haus ansvarar för affärsverksamheterna i Baltikum och Hestia för verksamheterna i Sverige. I Realia Gruops-koncernens tjänst arbetar cirka 1 8000 experter och koncernens omsättning är cirka 130 miljoner euro.